Rodbehandling

Hvis en tand gør ondt eller har betændelse omkring roden kan den have brug for en rodbehandling. Årsagen til at en tand kan have brug for en rodbehandling kan være at den har fået et slag, at den har et dybt hul eller en dyb fyldning eller at den har en revne. Ofte vil man have smerter fra en tand der har brug for en rodbehandling, men man kan også have en rodspidsbetændelse som ikke giver symptomer. Selvom der ikke er symptomer fra tilstanden er det stadigvæk vigtigt at få behandlet den da betændelsen kan ødelægge knoglen omkring rodspidsen og bakterierne kan gå i blodbanen og påvirke andre dele af kroppen.

Der findes mange dårlige historier om rodbehandlinger, men hos os lægger vi stor vægt på at det skal være en smertefri behandling. Vi bruger de teknikker og det udstyr som der er bedst evidens for virker og på denne måde kan vi udføre en rodbehandling så det har en god prognose og tanden kan bevares. Vi holder os altid opdateret på den nyeste viden indenfor området og efteruddanner os løbende.

En rodbehandlet tand vil dog knække lidt nemmere end en tand der ikke er rodbehandlet. Dette skyldes ikke alene rodbehandlingen, men også tandens tilstand inden rodbehandlingen, da den ofte vil have ens tor fyldning, et hul eller en revne. Det vil som regel være en god ide at forstærke en rodbehandlet tand med en krone efterfølgende, dette har vist sig at nedsætte risikoen for at tanden knækker samt at give tanden en længere levetid.