Tandkroner hos din tandlæge i Vejle

Nogle gange kan det være en god ide at forstærke en svækket tand med en krone for at den holder bedre og at man kan nedsætte risikoen for at miste tanden og få behov for enten et implantat eller en bro. Hos Tandlægerne Jan Sommerset og Thomas Winther tilbyder vi tandkroner.

Hvad er en tandkrone?

Tandkroner er ofte den behandling, man anvender ved svage tænder. Svage eller svækkede tænder kan være opstået af flere årsager:

  • Knækkede tænder: Hvis en tand er knækket, og dermed svækket, i så stor grad at det er vanskeligt at udbedre den med en fyldning, vil det være en mere holdbar, bedre funktionel og pænere løsning med en krone
  • Rodbehandlede tænder: En rodbehandlet tand flækker nemmere. Både fordi den er rodbehandlet, men også fordi der som regel sidder en stor fyldning i tanden. Rodbehandlede tænder der forsynes med en krone vil ikke flække lige så nemt og det vil øge tandens levetid at forsyne den med en krone
  • Udborede tænder: De naturlige tænder kan med tiden have været udsat for mange behandlinger, hvilket gør at der måske ikke er meget af den naturlige tand tilbage. Hvis det er tilfældet, kan en krone være en god løsning for at give tanden en bedre holdbarhed. Ofte er det bedst at forsyne tanden med en krone inden der knækker mere af den.
  • Nedslidte tænder: Tænder kan med tiden blive nedslidte, især hvis du skærer tænder. Har man ikke fået forebygget slid i tide, kan det med tiden medføre et stort behandlingsbehov med behov for bidhævning, som ofte bliver udført med en blanding af kroner og kompositfyldninger.

Tandkronen er som en beskyttende rustning, der omhyggeligt placeres over den svækkede tand. Tandkroner er produceret i stærke materialer, som giver tanden sin styrke og udseende tilbage. Det er også en metode, som ofte bliver anvendt, hvis det ikke længere kan lade sig gøre at reparere i tanden. Man anvender derfor tandkroner for at undgå tanden bliver yderligere ødelagt.

Hvad er tandkroner lavet af?

Tandkroner kan fremstilles af en række forskellige materialer. Det vurderes ofte ud fra dine ønsker, men også ud fra hvor i munden tanden er placeret. Vi har stor erfaring og ekspertise inden for tandkroner og tandbroer, samt hvordan man behandler svækkede tænder. Vi rådgiver dig grundigt om både hvilken funktion tanden har, holdbarheden og udseende, så du kan træffe det rigtige og bedste valg.

Tandkroner er oftest lavet af keramik, zirkonium eller guld. Det er derfor vigtigt, at materialevalget bliver truffet ud fra en grundig vurdering af, hvor kronen skal sidde og hvilken belastning tanden udsættes for.

Ved første behandling tilsliber vi tanden og scanner den med en morderne 3D-scanner. Det vil sige ingen gammeldags aftryk med store skefulde silikone ind i munden. Vi tager en farveprøve, så vi er sikre på at kronen passer til dit tandsæt. Du får en midlertidig krone på i et plastmateriale og kommer igen 1-2 uger efter og får sat den endelige krone på.

Hvad koster en tandkrone?

Prisen på en tandkrone hos tandlægen afhænger meget af materiale og på hvilken tand der er tale om. Nogle gange kan tænderne også have behov for supplerende behandling inden kronen sættes på. Det være sig en stift og/eller en plastisk opbygning. Vores priser på tandkroner kan du finde i vores prisliste. Kontakt os for en forundersøgelse til kronebehandling.

Har du behov for større behandling med flere kroner og/eller broer, så kan vi levere meget konkurrencedygtige priser på dette. Også inden for dette område har vi flere patienter som har kunnet få udført behandling her på klinikken lige så billigt som i udlandet. Har du behov for større behandling vil vi meget gerne se dig til en uforpligtigende forundersøgelse, så vi kan finde den løsning der passer bedst til netop dig, og den rigtige pris på det.

Se priser

Book en tid til kronebehandling

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om, hvilken behandling vi kan tilbyde dig. Vi rådgiver gerne gennem en konsultation omkring hvilken behandlingsmulighed der er bedst for dig. Du kan ringe til os på telefon 75 82 35 23, sende en mail til info@densana.dk eller udfylde vores kontaktformular.